Mainos

Evira seuraa Meksikon lintuinfluenssaa

Meksikon tuoreimmalla lintuinfluenssatapauksella ei pitäisi olla suoraa vaikutusta Suomeen, kerrotaan Elintarviketurvallisuusvirastosta Evirasta.

Lintuinfluenssa on tarttunut Meksikossa lähes pariin miljoonaan siipikarjaeläimeen ja maahan on julistettu kansallisen eläinten terveyttä koskevan hätätila.

— Meksikosta ei ylipäänsä saa tuoda tuoretta lihaa paitsi nautaa tai hevosta tietyillä ehdoilla, eli tuoreen siipikarjan tuonti Meksikosta on mahdotonta. Lintuinfluenssariskiä ei tule ainakaan noiden elintarvikkeiden kautta, kertoo rajaeläinlääkäri Tiina Juselius Evirasta.

Juseliuksen mukaan siipikarjalihavalmisteita saa kuitenkin tuoda Meksikosta EU-alueelle, kunhan valmisteet on kuumennettu.

Taudin leviämistä muualle Meksikoon tai ulkomaille yritetään hillitä karanteeneilla, teurastuksilla sekä rokotuksilla.Terveysviranomaiset ovat varuillaan uusista viruksista, sillä H1N1-virus lähti liikkeelle Meksikosta kolme vuotta sitten.

— Sitä seurataan koko ajan. Jos tämän takia tarvitaan suojapäätöksiä, niin kyllä ne yleensä tulee aika nopealla aikataululla.

EU valvoo tarkasti myös siipikarjalaitoksia, joista lihaa tuodaan unionin alueelle. Laitoksissa lintujen ei Eviran mukaan pitäisi päästä kosketuksiin villilintujen kanssa, jotka mahdollisesti kantavat lintuinfluenssaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.