Mainos

Evira: Näin lopetettavan eläimen hyvinvointi olisi turvattava

Evira muistuttaa nettisivulta löytyvissä ohjeissaan, että eläimiä tulee varjella vältettävissä olevalta kivulta, tuskalta ja kärsimykseltä lopetuksen ja siihen liittyvien toimien aikana.

Lopetukseen liittyvillä toimilla tarkoitetaan eläinten lopetuksen yhteydessä ja lopetuspaikassa tapahtuvia toimia, kuten eläinten käsittelyä, säilytystä, liikkumisen rajoittamista, tainnuttamista ja verenlaskua.

Tainnutuksesta vastaavan henkilöstön tulee tehdä Eviran ohjeiden mukaan säännöllisiä tarkastuksia tainnutetuille eläimille, jotta voidaan varmistua, että eläimet taintuvat kunnolla eivätkä osoita mitään merkkejä tajuissaan olemisesta tai tuntemiskyvystä ennen verenlaskua tai sen aikana.

Tajuttomuuden ja tuntemiskyvyn menetyksen on säilyttävä eläimen kuolemaan saakka. Niitä menetelmiä, jotka eivät johda välittömään kuolemaan on seurattava mahdollisimman pian kuoleman varmistava menettely, kuten verenlasku, kuoleman aiheuttava sähkövirta tai pitkällinen altistus hapettomuudelle.

Lopetusta ja siihen liittyviä toimia varten tarkoitetut varusteet ja tilat on suunniteltava ja pidettävä Eviran mukaan kunnossa niin, että velvollisuudet voidaan täyttää kaikkina vuodenaikoina ja kaikissa olosuhteissa.

Teurastamovideot julkaisee Ylen MOT-ohjelma tänään klo 20. MTV Uutisten julkaisema video on editoitu Oikeutta Eläimille -videoiden materiaalista. Videolta on siistitty pois materiaalin järkyttävin osuus.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja