Mainos

Evira lupaa tietoja shokkivideoista ylihuomenna

Oikeutta eläimille -järjestö toimitti viime viikon lopulla viranomaisille videon yli 70 tilasta, joilla se epäilee rikottaneen eläinsuojelulakia. Viranomaiset eivät ole löytäneet eläinsuojelulain rikkomuksia.

Eläinsuojeluviranomaiset eivät viikonloppuna ja alkuviikosta tekemissään tutkimuksissa ole löytäneet tiloja, joilla rikottaisiin eläinsuojelulakia. Tarkastuksiin ryhdyttiin, kun Oikeutta Eläimille -yhdistys julkaisi videokuvaa tiloista, joilla se epäili eläimiä kohdelluiksi väärin.

Viikonlopun aikaiset tarkastukset eivät toistaiseksi tuottaneet yhtään sellaista tarkastustulosta, joka vaatisi välittömiä toimenpiteitä. Tarkastukset jatkuvat ylihuomiseen keskiviikkoon saakka. Evira lupaa lisätietoja tarkistuksista ylihuomenna.

Elintarviketurvallisuutta valvova Evira sai Oikeutta eläimille -yhdistykseltä kaikkiaan 73 tilan tiedot. Viime perjantaina yhdistys toimitti Eviralle listan 16 tilasta, joita se epäili eläinsuojelulain vastaisesta toiminnasta. Lauantaina yhdistys toimitti 58 uuden tilan tiedot.

Tiedotteensa mukaan yhdistys keräsi kuvamateriaalia tiloilta vuosina 2006-2007. Eviraan tai muihin viranomaisiin ei oltu yhteydessä kuvien ottamisen aikaan.

Eviran pääjohtaja Jaana Husu-Kallio moittii voimakkaasti MTV:n uutisten haastattelussa eläinaktivisteja liian hitaasta tiedottamisesta.

- Eläinten hyvinvointiin ja epäkohtiin pitää puuttua välittömästi, Husu-Kallio kertoi.

Eläinsuojelulain mukaan jokaisella on velvollisuus auttaa avuttomassa tilassa olevaa eläintä joko itse tai ilmoittamalla asiasta viranomaiselle. Husu-Kallion mukaan yhdistys keräsi tietoja liian kauan: epäkohdat olisi pitänyt ilmoittaa heti.

Oikeutta Eläimille on sitä mieltä, että ainakin yhdellä listan tiloista tulisi ryhtyä välittömiin toimenpiteisiin.

Yhdistys on ilmoittanut julkaisevansa tänään myös uutta kuvamateriaalia yhdeltä tiloista. Uudella videolla näytetään kuvaa epähygieenisestä tilasta, jossa on paljon kuolleita eläimiä ja jossa juoksentelee rottia. Uuden materiaalin tarkoituksena on painostaa viranomaisia nopeampiin toimiin.

Poliisi perusti tutkintaryhmän

Poliisi on perustanut tutkintaryhmän mahdollisten eläinsuojelurikosten tutkintaa varten.

Tutkintaryhmä työskentelee yhdessä tapahtumapaikkojen poliisilaitosten ja valvontaviranomaisten kanssa.

Myös pieni osa sika- ja siipikarjatuotantolaitosten omistajista on tehnyt poliisille rikosilmoituksia tiloille tunkeutumisista ja kuvaamisista. Myös näiden rikosilmoitusten tutkinta keskitetään erikseen perustettavalle tutkintaryhmälle.

Poliisi on jo tutkinut saamiansa tietoja ja kuvamateriaalia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.