Mainos

Evira kielsi hyönteisten syönnin markkinoilla: "Eivät ole ihmisravinnoksi kelpaavia"

Helsinkiläisillä markkinoilla ei sittenkään saa tarjoilla paistettuja sirkkoja.

Aiemmin ilmoitetusta poiketen Helsinki Night Marketissa ei valitettavasti saa myydä paistettuja sirkkoja, sillä elintarviketurvallisuusvirasto Eviran mukaan hyönteiset eivät ole ihmisravinnoksi kelpaavia, Helsingin Teurastamolta tiedotetaan.

Eviran mukaan hyönteisiä ei tule valmistaa ihmisravinnoksi, eikä ravintolan tule valmistaa hyönteisiä asiakkaille. Sirkka- ja kaskaslajikkeista vain osa on Eviran mukaan elintarvikkeiksi kelpaavia, eivätkä hyönteisten jäljitettävyys ja kasvuolosuhteet ole valvottavissa.

Tämän vuoksi niiden elintarvikekelpoisuudesta ei voida varmistua.

Hyönteiset uuselintarvikkeita

Hyönteiset kuuluvat myös uuselintarvikelainsäädännön piiriin, jolloin niille vaaditaan EU:n komission uuselintarvikelupa. Sirkkojen maahantuonti ihmisravinnoksi ulkomailta on kiellettyä yhtäläisesti uuselintarvikelainsäädännön johdosta. Ilman pitkällistä hakuprosessia ja uuselintarvikelupaa sirkkoja ei saa valmistaa myytäväksi tai välitettäväksi.

Helsingin Teurastamo kuitenkin lupaa, että Night Marketissa on tarjolla huikeasti erilaisia muita herkkuja muun muassa sammakonreisiä ja rapeaksi paistettuja kanansydämiä sekä tietysti perinteisempiäkin katuruokaherkkuja. Helsinki Night Market järjestetään Teurastamon pihalla 22.-23.8.2013. Tarjolla on herkullisen ruoan lisäksi muun muassa taide-esityksiä, livemusiikkia ja designia.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja