Mainos

Evira: Ihmisen toiminta aina ehec-bakteerin taustalla

Saksan terveysviranomaiset etsivät edelleen ehec-bakteerin alkulähdettä. Vastauksien löytämistä on hankaloittanut maassa saatu tutkimustulos, jonka mukaan kurkut eivät olisikaan epidemian aiheuttaja. Testatuista kurkuista löydetty bakteeri viittaa toiseen bakteerikantaan.

Suomen Elintarviketurvallisuusviraston Eviran pääjohtaja Jaana Husu-Kallio toivoo, että tieto taudinaiheuttajan alkuperästä selviäisi tämän viikon aikana.

- Kurkuissa on todettu tiettyjä ehec-bakteereja, mutta yhteyttä juuri niihin kantoihin, joita ihmisistä on eristetty, ei ole pystytty varmistamaan, sanoo Husu-Kallio.

Husu-Kallio korostaa, että ehec-bakteerin alkuperä on aina ulosteessa.

- Ehec-bakteeria sisältävät elintarvikkeet ovat saastuneet ihmisen toiminnan kautta. Tavallisimmat syyt ovat saastunut vesi tai huono käsihygienia.

Husu-Kallio kehottaa suomalaisia pysymään rauhallisina ja syömään toistaiseksi kotimaisia kurkkuja

- Mikäli me saamme kansainvälisen hälytysjärjestelmän kautta sentyyppistä tietoa, että suomalaisten osalta olisi jonkinlaista uhkaa, niin täällä reagoidaan välittömästi ja tuotteet vedetään myynnistä. Mutta tällä hetkellä ei ole viitteitä siitä, että Suomessa olisi mitään uhkaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.