Mainos

Evira harkitsee häpeätarroja kauppojen oville

Evira pohtii laatumerkkien antamista kaupoille. Ruokakauppojen saamat huomautukset esimerkiksi lihan tai kalan laadusta tehtäisiin näin julkisiksi ja selviksi asiakkaille jo heti kaupan ovella.

Ylen mukaan ovella oleva merkki, esimerkiksi itkevää hahmoa kuvaava tarra, kertoisi kuluttajalle, että elintarvikevalvoja on huomauttanut kauppaa elintarvikkeiden laadusta tai tuoreudesta. Evira uskoo, että julkinen häpeä olisi huomautusta tai sakkoa tehokkaampi keino.

Tarrakäytäntö ei ole yleinen missään maassa. Tietyissä tanskalaisravintoloissa on menettely kuitenkin jo käytössä, ja Isossa-Britanniassa on tehty pilottikokeiluja.

Kauppa haluaa poistaa epäilyt

Päivittäistavarakaupan mielestä nyt pitäisi selvittää, ovatko nimettömät tunnustukset laittomasta lihan ja kalan myynnistä vain yksittäistapauksia vai yleisempi ongelma. Viranomaisten elintarvikevalvonnassa ei ole heidän mukaansa ilmennyt vakavia puutteita.

Päivittäistavarakaupan mukaan Eviran ehdottamaa häpeätarraa tulisi harkita vasta sen jälkeen, kun väitteet on selvitetty. Se myös vaatii, että kunnallinen elintarvikevalvonta tulee saada riittävän yhtenäiseksi ja tasokkaaksi, jotta se turvaa myymälöiden oikeusturvan koko maassa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.