Mainos

Evira: Emme suosittele 5-vuotiaan kääretortun syömistä

Ylitarkastaja Kirsi-Helena Kanninen Evirasta ei ihmettele vilppulalaisen kääretortun hyvää säilyvyyttä.

– On täysin mahdollista että kääretorttu säilyy viisi vuotta. Kyse on monen asian summasta. Moderneissa leipomoissa pystytään estämään tehokkaasti homeitiöiden pääseminen tuotteeseen. Esimerkiksi sorbiinihappo säilöö erittäin tehokkaasti. Todennäköisesti myös tuotteen ph:ta laskettu, Kanninen sanoi.

Toimittaja Tuomas Enbuske aikoo syödä viisivuotiaan kääretortun huomenna suorassa lähetyksessä Enbuske Linnanahde Crew'n ohjelmassa Subilla kello 21.

Kirsi-Helena Kanninen ei valvovana viranomaisena suosittele tortun syömistä.

– Mahdolliset fyysiset reaktiot tulevan lähimmän vuorokauden aikana.

– Parasta ennen -merkintä takaa, että tuote säilyy siihen saakka. Sen jälkeen tuotetta voi havainnoida omilla aisteilla, hän sanoi Enbuske&Linnanahde Crew´n ohjelmassa Radio Novassa.

Enbuske kertoi, että myös hänen oma vaimonsa on kieltänyt häntä syömästä kääretorttua.

KMV-lehti kertoi maanantaina vilppulalaisen Kaarina Parviaisen viisi vuotta sitten hankkimasta valmiskääretortusta, joka ei vuosien varrella ole ulkoisesti muuttunut miksikään. Tuotteen parasta ennen -päiväys meni umpeen jo tammikuussa 2008, mutta torttu näyttää edelleen syömäkelpoiselta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.