Mainos

Eversti: Nuoret turvaajat pärjäsivät erinomaisesti

Maavoimien esikunnan eversti Jari Kallio kehuu vuolaasti Afganistanista kotiin palanneita suomalaisia rauhanturvaajia.

- He ovat pärjänneet aivan erinomaisesti. Kriisinhallintakonsepti ja malli, jolla koulutamme ja valitsemme kriisinhallintaoperaatioihin lähtevät sotilaat, todella toimii, eversti toteaa MTV:n Huomenta Suomessa.

Rauhanturvaajien nuori ikäkään ei haitannut; maavoimat saivat mahdollisuuden valmistautua tehtävään jo keväällä.

- Kriisinhallintajoukosta pääosa oli viime heinäkuussa käytännössä suoraan varusmiespalvelusta kotiutuneita parikymppisiä sotilaita. On pakko tunnustaa, ettei nuoruus ole mikään ongelma, jos joukon osaaminen, kalusto ja ennen kaikkea halu toimia on kunnossa.

Kallion mukaan suomalaisten valttina oli erinomaisen koulutuksen lisäksi myös kansainvälistä huomiota herättänyt erittäin korkealaatuinen kalusto.

Kallio painottaa, ettei Afganistanista voi lähteä kesken kaiken pois. Suomalaisten turvaama Pohjois-Afganistan on 90 prosenttisesti turvallista aluetta.

- Iskut keskittyvät kahteen varsin suppeaan alueeseen, joita on tietoisesti yritetty puhdistaa ja rauhoittaa, joten on selvää, että yhteenottoja on tullut.

Kallio uskoo, että Afganistanin tilanne tasaantuu presidentinvaalien toisen kierroksen jälkeen talven tulon takia. Talvi hankaloittaa liikkumista laajoilla alueilla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.