Mainos

Evakuoinnit Kongon tasavallasta jatkuvat

Kongon kansantasavallan kapinallisten johtaja, maan entinen presidentti Denis Sassou Nguessou on uhannut estää kaiken lentoliikenteen maan pääkaupunkiin Brazzavilleen. Nguessou vaati kaupungin lentokenttää hallussaan pitäviä ranskalaisia estämään presidentti Pascal Lissouban joukkoja käyttämästä lentokenttää.

Nguesson mukaan Lissouban joukot tuovat lentoteitse kaupunkiin vahvistuksia sekä uutta aseistusta. Ranskalaiset ovat ilmoittaneet, etteivät aio puuttua millään tavalla itse taisteluihin.

Ranskalaisten mukaan heidän ainoa tavoitteensa on varmistaa ulkomaalaisten evakuointi Brazzavillestä. Ulkomaalaisten evakuoinnin jälkeen ranskalaiset joukot poistuvat maasta.

Kapinalliset etenevät?

Kapinallisten joukkojen on ilmoitettu vallanneen lisää alueita kaupungista. Kaupungissa olevien ranskalaisten mukaan presidentti Lissouban joukot ovat paremmin varustettuja, mutta kapinallisia on enemmän ja heidän joukkonsa ovat paremmin organisoidut. Tarkkaa tietoa rintamalinjojen muutoksista ei ranskalaisilla ole.

Ranskalaiset varoittivat eilen, että taistelut saattavat laajeta koko maahan. Taisteluja on käyty viime torstaista lähtien. Lukuisista periaatteessa sovituista tulitauoista huolimatta vihollisuuksia Brazzavillessä ei ole saatu lopetettua.

Eilen Brazzavillestä lennätettiin noin 900 ulkomaalaista taistelujen alta. Tänään on tarkoitus lennättää noin 700 ulkomaalaista turvaan. Ranskalaiset ovat lennättäneet jo noin 3500 ulkomaalaista pois Kongon kansantasavallasta. Heidän mukaansa suurin osa ulkomaalaisista on jo saatu vietyä pois kaupungista.
(STT-AFP-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.