Mainos

Evakuoinnit jatkuvat Etelä-Savon sähköttömillä alueilla

Etelä-Savon sähköttömiltä alueilta on eilisestä illasta lähtien evakuoitu hieman alle sata asukasta. Etelä-Savon pelastuslaitoksen yksiköt jatkavat parhaillaan haja-asutusalueiden läpikäyntiä.

- Nyt on priorisoitu niin, että me käymme läpi tätä sähköhäiriöalueen maaseutua ja etsimme niitä vanhuksia, jotka ovat esimerkiksi kodinhoitoavun ja kotisairaanhoidon ulkopuolella. Mikäli heitä löytyy niin selvitämme samalla, ovatko heidän elinolonsa sellaiset, että he voivat asua vielä kodeissaan, kertoo Etelä-Savon pelastuslaitoksen pelastuspäällikkö Tuomo Halmeslahti.

Pelastuslaitos kuljettaa evakuoidut ihmiset kuntien järjestämiin väliaikaismajoituspaikkoihin. Halmeslahden mukaan tilanne sähköttömillä paikkakunnilla on vakava, mutta hallinnassa.

Mäntyharjulla ja Pertunmaalla osa taajama-alueen evakuoiduista asukkaista on jo päässyt palaamaan koteihinsa sähköjen palauduttua.

- Muutamia kymmeniä meidän työntekijöitämme on kuntien henkilökunnan apuna. Olemme pärjänneet nyt ihan hyvin oman pelastuslaitoksen voimin, eikä muilta laitoksilta ole tarvinnut vielä pyytää apua.

Etelä-Savon pelastuslaitosta evakuoinneissa auttaa myös paikallinen VPK.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.