Mainos

EVA:n Penttilä vaatii verouudistusta

Elinkeinoelämän valtuuskunnan johtaja Risto E.J. Penttilä (kok.) esittää Huomenta Suomessa reipasta verouudistusta Suomen nostamiseksi taantumasta.

Penttilä ei jäisi odottamaan kansainvälisen taloustilanteen paranemista, vaan ottaisi keinot käyttöön saman tien uudistamalla verotusta.

- Ensinnäkin kotitalousvähennys on ollut valtavan toimiva. Sen merkittävä laajentaminen veisi kohti palveluyhteiskuntaa, jota kohti meidän on kuljettava, Penttilä kertoo.

Penttilän toista konstia esitteli jo edellisellä viikolla keskustalainen työ- ja elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen. Sekä Penttilä että Pekkarinen auttaisivat yrityksiä taantuman yli siten, että ne saisivat tappioitaan vastaan veronpalautusta saman tien. Nykyisin tappioita on mahdollista vähentää vasta tulevassa verotuksessa.

- Tämä malli on käytössä Hollannissa, se auttaisi yrityksiä pysymään hengissä pitempään.

Kolmanneksi Penttilä vetäisi jo plussalla olevia yrityksiä entisestään nousuun keventämällä reippaasti yhteisöverotusta. Penttilä tietää ideansa kohtaamat vaikeudet:

- Valtiovarainministeriön virkamiehet, jotka katsovat asioita vain valtion kassan kautta, sanovat tälle tietenkin ei. Mutta jos katsotaan tätä pakettia koko kansantalouden kannalta, niin kaikki nämä kolme parantavat kansantalouden hyvinvointia. Ja kun kansantalous voi hyvin, ovat valtiovarainministeriön virkamiehetkin tyytyväisiä.

Kolmen kohdan uudistuksensa lisäksi Penttilä virtaviivaistaisi yritysten ja pääoman verotusta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.