Mainos

EVA:n Korkman laittaisi Kreikan velkasaneeraukseen

Elinkeinoelämän Valtuuskunnan toimitusjohtajan Sixten Korkmanin mukaan Eurooppa on rahoituskaaoksen ja talousromahduksen partaalla.

– Tilannetta voi pitää Euroopan unionin historian vaarallisimpana, Korkman sanoi esitellessään uutta rahaliiton kriisiä käsittelevää EVA-analyysiä.

Korkman suosittelee velkakriisin hoitamiseksi Kreikan hallittua velkasaneerausta, jossa sijoittajavastuu on selvästi nyt kaavailtua suurempi. Kreikan erottamista euroalueesta hän ei pidä perusteltuna.

– Meidän täytyy voida keventää velkataakkaa sellaisilta valtioilta, joiden vakavaraisuus on selvästi hunningolla. Ei kannata lapioida tukirahoitusta loputtomiin, Korkman sanoi.

Korkmanin mukaan enää hyvin harva ekonomisti uskoo, että Kreikka kykenee selviämään velkataakastaan. EU-maiden johtajien virallisen toiveikkaat lausunnot alkavat jo murentaa politiikkojen uskottavuutta, hän varoitti.

Velkasaneerauksen lisäksi tarvitaan ripeitä toimia pankkien maksuvalmiuden ja vakavaraisuuden ylläpitämiseksi, Korkman suositteli ja kiitteli Euroopan keskuspankin päätöstä tarjota jatkossakin pankeille hätärahoitusta.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.