Mainos

EVA ei kampanjoi eduskuntavaaleissa

EVA:n hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila toivoo kuitenkin, että puolueet tarjoaisivat eduskuntavaaleissa äänestäjien valittavaksi todellisia vaihtoehtoja.

Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA ei aio kampanjoida eduskuntavaalien yhteydessä, vaan ajaa tavoitteitaan pitemmällä aikavälillä.

- Me toimimme näitten tiettyjen projektien, tiettyjen teemojen ympäriltä ja pyrimme tuomaan keskusteluun sellaista virkistävää lisää sitä kautta, eikä eletä ikään kuin tämmöisen poliittisen syklin mukaan, EVA:n hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila perustelee.

Vaalit kuitenkin kiinnostavat elinkeinoelämää ja selvästi myös Ollilaa itseään. Asialistat hän sanoo jättävänsä puolueille, mutta toivoo niiltä varman päälle pelaamisen sijasta selkeitä vaihtoehtoja.

- Se mitä minä pitäisin tärkeänä on se, että me emme tämän suomalaisen konsensus-tradition innoittamina tai väärällä tavalla huumaantuneina siitä, me emme sortuisi vaalikampanjoissa siihen, että ei tuotaisi todellisia vaihtoehtoja valitsijoille, Ollila toivoo.

Huolestuttavina esimerkkeinä Ollila piti Hollannin ja Ruotsin vaaleja, joissa lopputuloksen kannalta tärkeimmistä kysymyksistä ei vaalikampanjoissa puhuttu mitään.

- On hiukan huolestuttavaa ja se liittyy tähän eurooppalaiseen ilmapiirimuutokseen, eräänlaiseen neuvottomuuteen suhteessa siihen miten tietyt isot asiat on kehittymässä, Ollila painottaa.

Ollilan mielestä Suomessakaan ei pidä tuudittautua nykyiseen hyvään taloustilanteeseen, sillä kilpailukyvyn säilyttämiseksi tarvitaan jatkuvaa uudistumista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.