Mainos

Eva Biaudet lähtee hallituksesta

Peruspalveluministeri Eva Biaudet lähtee hallituksesta perjantaina. Tilalle tulee vihreiden ja RKP:n välisen salkkujaon mukaisesti Osmo Soininvaara.

Biaudet lle myönnetään ero hallituksesta presidentin esittelyssä. Biaudet, 39, ja hänen miesystävänsä Thomas Forsström odottavat lasta, jonka on määrä syntyä lokakuussa.

-Tämä tuli kyllä mitä suurimmassa määrin yllätyksenä, Biaudet naureskeli. Soininvaara hoitaa tehtävää kaksi vuotta, jonka jälkeen Biaudet palaa ministeriksi vielä yhdeksi vuodeksi. Hallitusneuvotteluissa päätettiin viime vuonna, että RKP ja vihreät jakavat peruspalveluministerin tehtävän.

Alun perin kaavailtiin, että ministerinpaikkoja vaihdettaisiin hallitustaipaleen puolivälin jälkeen, eli vuoden kuluttua. RKP, vihreät ja pääministeri Paavo Lipponen päättivät kuitenkin keskusteltuaan vaihtaa ministeriä jo nyt, juuri hallituksen yksivuotispäivän edellä.

-Näin tehtiin, koska työn kannalta olisi vaikeaa löytää sijaista puoleksi vuodeksi minun ministerikauteni lopuksi, Biaudet sanoi. Biaudet lla on avioliitostaan kolme adoptiolasta. Hän kertoi tänään palaavansa eduskuntaan, mutta ei tiennyt vielä valiokuntapaikoista tai muista käytännön järjestelyistä. Lopullisesti ministerivaihdoksen aikataulu varmistui vasta tänään.

Soininvaara yllättyi

Uudelle peruspalveluministerille Soininvaaralle ministerin pesti tuli yllätyksenä.

-Maailma on täynnä yllätyksiä, hän kommentoi komennustaan. Hän itse sai tiedon asiasta viime torstaina. Itse asiassa hänen suunnittelemansa valmistautumiskausi meni vähän pieleen. Hän viittasi tällä siihen, että hän luuli olleensa maailmanhistorian ensimmäinen tuleva ministeri, joka tietää milloin tulee ministeriksi.

Soininvaara oli suunnitellut käyvänsä runsaasti keskusteluja eri piirien kanssa siitä, mikä on mahdollista ja mikä ei. Ministerinä näitä keskusteluja ei välttämättä voi enää käydä. Kontaktiverkko oli luotu, ja tarkoituksena oli virittää se käyttöön.

Toisaalta Soininvaara muistutti, että hallituksen toisena vuonna on paljon tärkeämpiä asioita päätettävinä kuin ensimmäisenä. Siinä mielessä uusi järjestely on hänen kannaltaan parempi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.