Mainos

Euroviisujen visuaalinen ilme toi muotoilupalkinnon

Suomalaiset muotoilualan järjestöt Grafia ja Ornamo palkitsivat Muotoilijat '07 -tittelillä yhteensä yhdeksän ammattilaista.

Vuoden graafikoiksi on valittu Ilona Ilottu, Eeva Sivula ja Petri Salmela, jotka työskentelevät Dog designissa. Toimiston näkyvin työ on Euroviisujen visuaalisen ilmeen suunnittelu.

-Dog design tuo suunnittelun lähelle taiteen toimintatapaa menettämättä koskaan perusajatusta viestinnällisyydestä. Kolmen suunnittelijan yhteistyölle toimintansa perustava Dog design edustaa muutosta graafisen suunnittelun kentällä, arvioidaan palkitsemisperusteissa.

Vuoden muotitaiteilijaksi on valittu Anna-Kaisa Huttunen. Huttunen palasi tänä vuonna Suomeen työskenneltyään pitkään ulkomailla, ja hän on erikoistunut kasvavaan vaateteollisuuden alaan, brändi- ja pr-pukeutumiseen.

Huttunen on suunnitellut muun muassa Finnairin univormut ja Suomen partiolaisten asut. Palkitsijoiden mukaan hän tuo aiempaa laajempaa ja rohkeampaa näkemystä alalle, joka on vasta ottamassa kunnolla tuulta alleen.

Vuoden teollinen muotoilija on Matti Makkonen, jota luonnehditaan innovatiiviseksi ongelmanratkaisijaksi. Hän on suunnitellut esineitä pienistä pipeteistä järeisiin työkoneisiin ja valtamerilaivoihin. Makkonen suhtautuu perustelujen mukaan tinkimättömästi ergonomiaan ja käytettävyyteen.

Kalusteita kotiin ja kilparadalle

Vuoden huonekalusuunnittelija on puolestaan Antti Kotilainen, jonka huonekalut kalustavat julkisia tiloja kouluista F1-radalle. Kotilainen korostaa, että julkisten tilojen huonekalut vaikuttavat ympäristöön, viihtyvyyteen ja hyvinvointiin. Suunnittelijan muotokieli on tullut tutuksi Chip-tuolin ansiosta.

Vuoden tekstiilitaiteilija Niran Baibulat käyttää kuvataiteessaan perinteisiä tekstiilimenetelmiä ja välineitä. Työtä voi tehdä missä ja milloin vain, kun välineinä ovat virkkuukoukku ja neula. Baibulatin taiteen tunnusmerkkejä ovat erikoiset materiaalivalinnat ja omintakeinen huumori.

Vuoden taidekäsityöläisen tittelin saa Lasisirkus, jonka lasinpuhaltajat Alma Jantunen ja Johannes Rantasalo tekevät sekä käyttö- että studiolasia. Lasisirkus toimii Nuutajärvellä.

Muotoilijat '07 -näyttely on avoinna yleisölle syyskuun loppuun Design Forumissa Helsingissä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.