Mainos

Euroviisujen isäntämaa voi vaihtua Turkin tilanteen takia

Turkin rauhaton tilanne voi vaikuttaa myös ensi vuoden Euroviisuihin. Laulukilpailu on määrä järjestää Istanbulissa 15. toukokuuta, mutta kisojen siirtäminen toiseen maahan on myös mahdollista. Kilpailun johtoryhmä edellyttää, että Turkki vastaa järjestelyistä, mutta muitakaan vaihtoehtoja ei voi jättää käsittelemättä.
Johtoryhmän suomalaisjäsenen Kjell Ekholmin mukaan toistaiseksi asiat etenevät kuitenkin alkuperäissuunnitelmien mukaan. Ekholm kertoi asiasta STT:lle perjantaina tuoreeltaan johtoryhmän puhelinkokouksen jälkeen.

Euroviisujen johtoryhmä keskustelee kisoista seuraavan kerran tammikuussa. Jos kilpailu siirretään, on Ekholmin mukaan mahdollista, että uusi järjestäjämaa on joku johtoryhmään kuuluvista maista. Suomen lisäksi johtoryhmään kuuluvat Viro, Saksa, Alankomaat, Slovenia ja Tanska.

Ekholm kertoo, että näissä maissa tiedetään miten kilpailu toimii, joten tarvittaessa kaikki voitaisiin aloittaa nopeasti nollasta. Ekholmin mukaan isännyyden vaihtuessa Suomella olisi mahdollisuuksia järjestää kisat muun muassa siksi, että Helsingissä on tarkoitukseen sopiva halli.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.