Mainos

Euroviisuja harjoitellaan Areenalla jo

Ensimmäisenä viisulavalle nousi harjoittelemaan Bulgaria. Samalla alkoi esiintyjien minuuttiaikataulu. Lavan ylle kaartuu kobramaisesti kaksi lavastetta.

Eurovision laulukilpailuihin osallistuvien maiden lavaharjoitukset ovat alkaneet tänä aamuna Helsingin Areenassa. Ensimmäisenä esityksiään kävivät läpi Bulgaria, Israel, Kypros ja Valko-Venäjä.

28 semifinaalimaata harjoittelee tänään, huomenna ja viikonloppuna. Kullakin maalla on kaksi harjoituskertaa.

Lavalla aikaa on ensimmäisellä kerralla 25 minuuttia, toisella 20. Harjoituksen jälkeen mailla on mahdollisuus katsoa harjoituksen nauhoitus ja keskustella siitä Ylen tekijöiden kanssa. Tähän on varattu aikaa 20 minuuttia.

Sitten delegaatioiden onkin aika siirtyä lyhyeen pressitilaisuuteen lehdistökeskukseen.

Samanlaisella minuuttiaikataululla edetään myös ensi maanantaina ja tiistaina, kun suoraan finaalissa olevat neljätoista maata harjoittelevat.

Semifinaali käydään torstaina 10. toukokuuta, ja loppukilpailu lauletaan lauantaina 12. toukokuuta.

Ennen keskiviikon ja torstain semifinaalin kolmea pukuharjoitusta sekä perjantain ja lauantain finaalin pukuharjoituksia esiintyjien ei tarvitse olla esiintymisvaatteissaan.Yksi asia on kuitenkin määrätty: kaikissa harjoituksissa on oltava samat kengät. Niin kamerat kuvaavat esiintyjät oikealta korkeudelta ja oikeista kuvakulmista myös suorissa lähetyksissä.

Harjoituksissa paljastui myös yksi tarkoin varjeltu salaisuus eli esiintymislava: sen ylle kaartuu kaksi lavastetta kuin musiikin tahdissa pystyyn nousseet kobrat. Taustalla näkyi esimerkiksi Bulgarian esityksen rumpujen tahtiin salamia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.