Euroviisufinaalissa hevi-tunnelmaa

Euroviisufinaalin avaa Lordin esiintyminen. Väliaikanumerossa nähdään nykysirkusta ja selloheviä.

Euroviisujen h-hetki lähestyy, ja loppukilpailun ensimmäisen pukuharjoituksen perusteella show'sta on tulossa kaikkien aikojen hevein viisufinaali.

Spektaakkeli alkaa Antti Jokisen videolla, jossa Lordin hirviöt kammoilevat ensin Lapissa, sitten helvetin lieskoissa ja lopulta elävinä Helsingin Areenan lavalla.

Suomen Hanna Pakarinen jatkaa synkkää teemaa goottimekossaan, joka laahuksineen ja halkioineen istuu kuitenkin Leave Me Alone -kappaleen henkeen ja sopii kantajalleen.

Väliaikanumerossa on luvassa näyttävää nykysirkusta Apocalyptican sellohevin säestyksellä. Yleisö kohahti esimerkiksi trapetsitaiteilijoiden ilmestymistä Areenaan kattoon.

Varsinaisen show'n luovat tietysti itse viisukilpailijat, joista ensimmäisessä pukuharjoituksessa katsomon villitsi riehakkaimmilleen Ukrainan Verka Serduchka ja kumppanit. Areenan yleisö piti myös muun muassa Ruotsin The Arkista, Hannasta ja Kreikan Sarbelista.

Semifinaalin keskimääräinen tv-katsojamäärä Suomessa yli 870 000

Eurovision laulukilpailun semifinaalia torstai-iltana seurasi Suomessa keskimäärin hieman yli 870 000 televisionkatsojaa. Isoimmillaan katsojaluku oli lähetyksen alkupuolella kello 22:n jälkeen.Silloin televisiolähetystä katsoi noin 1 200 000 ihmistä.

Euroopan laajuisia katsojalukuja ei vielä tänään iltapäivällä ollut tiedossa.

Paikan päällä Helsingin Areenassa oli tyhjiä paikkoja. Osa niistä oli myymättömiä, osa esimerkiksi yrityksien asiakkailleen jaettavaksi ostamia.

- Tyhjät paikat ovat valitettavia, jos niitä pääsee livahtamaan televisiokuvaan, sanoo Helsingin euroviisujen tuottaja Heikki Seppälä Ylestä.

Laulukilpailun finaali lauantai-iltana on loppuunmyyty.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat