Euroviisuedustaja kyhäsi voittokappaleen parissa tunnissa

Suomen euroviisufinalistien katraasta ei suurta tähteä löytynyt. Niistä kymmenestä vähemmän suuresta nimestä edustuspaikan toukokuiseen Saksaan nappasi Paradise Oskar kappaleellaan Da Da Dam.

Muut superfinalistit olivat toiseksi sijoittunut Saara Aalto ja kolmannen sijan napannut Father McKenzie -yhtye.

Itse kappaleensa tehnyt Paradise Oskar on olemukseltaan euroviisukuvioon jotenkin tutun oloinen. Hän tuo mieleen Norjalle pari vuotta sitten viisuvoiton hankkineen Alexander Rybakin.

- Kyllähän minä Rybakin kappaleesta pidin, mutta eiväthän meidän juttumme kuitenkaan samanlaisia ole, Paradise Oskar, oikealta nimeltään Axel Ehnström vertailee.

Paradise Oskar vaikuttaa pari minuuttia voittonsa jälkeen siltä kuin joku olisi huitaissut häntä nuijalla päähän.

- Mitä tahansa voi näemmä tapahtua, Paratiisi-Oskari kiteyttää voittotunnelmansa.

Balladilla voittoon yltänyt Paradise Oskar kertoo, että Suomen edustuskappaleen vuosimallia 2011 tekemisessä ei pitkään nokka tuhissut.

- Se oli kokonaisuudessaan parin tunnin juttu. Siinä ajassa syntyivät sekä sävellys että sanat, 20-vuotias viisumaakari kertoo.

Ei muista tyttöystävänsä nimeä

Jos oli kappaleen tekeminen Axelille kivutonta, niin samoin oli laita myös sen esittämisen kanssa. Paradise Oskar ei osannut hermostua missään vaiheessa. Viisufinaalia edeltävänä yönä kaveri nukkui lähes kellon ympäri, eikä hän osannut hermoilla itse kilpailunkaan aikana.

- Minua jännitti vasta aivan loppuvaiheessa, mutta ei suinkaan esiintyminen, vaan viimeisten tulosten ilmoittaminen.

Suomen viisuedustaja ei pidä mahdottomana menestymistä myös toukokuussa Düsseldorfissa.

- En näe mitään syytä siihen, että muu Eurooppa jostakin ihme syystä pitäisi kappaleestani vähemmän kuin suomalaiset.

Paradise Oskar sai lehdistötilaisuudessaan vastata monen sortin kysymyksiin. Viisuvoittajalta kysyttiin muun muassa hänen tyttöystävänsä nimeä. Vastaus oli hyvinkin hauska.

- En muista sitä.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat