Mainos

Eurovaalit näyttävät sittenkin kiinnostavan

Europarlamenttivaaleista näyttää tulevan odotettua vilkkaammat. Peräti kaksi kolmesta täysi-ikäisestä suomalaisesta on alustavasti luvannut lähteä uurnille vuoden kuluttua.

Suomen Gallupin Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaiselle tekemän tutkimuksen mukaan eurovaalien äänestysvilkkaus olisi todennäköisesti 55-60 prosenttia, jos vaalit järjestettäisiin nyt. Kuitenkin vain kaksi sadasta haastatellusta piti eurovaaleja kiinnostavimpina vaaleina ja joka neljäs vastaaja on jo nyt varma, ettei anna niissä ääntään.

Eniten eurovaaleja odottavat kokoomuksen ja vihreiden kannattajat, nuoret aikuiset ja keski-ikäiset pääkaupunkiseudulla asuvat korkeasti koulutetut henkilöt. Ensimmäisissä eurovaaleissa vuonna 1995 äänestysvilkkaus oli yli 60 prosenttia.

Ylivoimaisesti tunnetuin suomalainen europarlamentin jäsen on keskustan Paavo Väyrynen. Hänen nimensä tuli lähes joka toiselle vastaajalle auttamatta mieleen. Seuraavaksi parhaiten muistetaan vihreiden Heidi Hautala, kokoomuksen Kirsi Piha ja vasemmistoliiton Esko Seppänen.

Eurovaalikysely tehtiin 26. toukokuuta-7. kesäkuuta ja siihen osallistui 925 yli 18-vuotiasta vastaajaa. Tulosten luottamusväli on kolme prosenttiyksikköä suuntaan tai toiseen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.