Mainos

Eurovaalit eivät kiinnosta kansaa

Äänestäminen eurovaaleissa on jäämässä laimeaksi, kertoo tuore kysely. Kiinnostusta vievät erityisesti julkkisehdokkaiden suuri määrä sekä se, että EU-asiat tuntuvat liian etäisiltä.

Suomalaisista 37 prosenttia aikoo varmasti äänestää eurovaaleissa. Suomen Kuvalehden julkaiseman kyselyn mukaan reilu viidennes eli 23 prosenttia on melko varmoja äänestäjiä.

Vastaajista vajaa viidennes eli 19 prosenttia on puolestaan epävarmoja ja yhdeksän prosenttia sanoo, ettei todennäköisesti aio äänestää. Kymmenen prosenttia vastaajista ilmoitti sen sijaan varmasti jättävänsä vaalit väliin.

Vastaajilta kysyttiin myös, mitkä tekijät heikentävät kiinnostusta äänestää. Vastanneista 47 prosenttia katsoi, että äänestysintoa vähentää julkkisehdokkaiden suuri määrä. Yhtä moni katsoi EU-asioiden tuntuvan liian etäisiltä ja 44 prosenttia arveli niiden vaikeaselkoisuuden karkottavan äänestäjiä.

Puolueittain SDP:n kannattajat olivat lähellä keskiarvoa. Heistä 37 prosenttia sanoi äänestävänsä varmasti ja 23 prosenttia melko varmasti. Kokoomuksen kannattajista puolet ilmoitti äänestävänsä varmasti, 24 prosenttia melko varmasti. Keskustan äänestäjistä 44 prosenttia sanoi lähtevänsä varmasti äänestämään ja 23 prosenttia oli tästä melko varmoja. Vihreiden kannattajien äänestysinto oli lähellä keskiarvoa.

Kyselyn toteutti Taloustutkimus ja sitä varten haastateltiin 1400 henkilöä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.