Mainos

Eurovaalikampanjointi väsyttää ehdokkaita

Aiemmista vaaleista poiketen kampanjointi on alkanut vasta viime metreillä.

EU-vaalikampanjoiden lyhyys ja tiiviys on väsyttänyt ehdokkaita. Observer Finlandin tekemän tutkimuksen mukaan jopa kahdeksankymmentä prosenttia vaalimainonnasta on keskittynyt pariin viime viikkoon. Paljon maksanut mainonta ja tiivis kampanjointi kaduilla ei kuitenkaan ole herättänyt toivottua kiinnostusta.

Hämeenlinnan torilla yritetään hymyillä, vaikka kolea sää jähmettääkin huulet. Kokoomuksen vaalikiertue on saapunut Lahdesta, kohta jatketaan Helsinkiin. Espoolaisehdokas Juha-Pekka Ripatilla riittää vielä mainoksia jaettavaksi, vaikka oma kiertue alkoi jo helmikuussa.

- Sanotaan nyt näin, että kyllä meinaa taisteluväsymys iskeä. Minä olen kolme viikkoa painanut neljän viiden tunnin yöunilla. Kun lasken, niin minulla on tullut 3 päivässä 1 200 kilometriä autonmittariin, ja huomenna käydään Jyväskylässä ja yritetään ehtiä Espooseen ja Helsinkiin vielä, kokoomuksen euroehdokas Juha-Pekka Ripatti sanoo.

Aiemmista vaaleista poiketen kampanjointi on alkanut vasta viime metreillä. Observerin MTV:n uutisille tekemän lehtimainontaseurannan mukaan yli kahden miljoonan euron lehtimainontapotista on käytetty 80 prosenttia vasta parin viime viikon aikana. Juha-Pekka Ripatti on satsannut mainontaan yli 50 000 euroa.

Turun kävelykadulla nimeään tutuksi tekevän Ville Niinistön koko budjetti on 7-tuhatta euroa. Myös Niinistö aloitteli pari kuukautta sitten, mutta vasta loppumetreillä jalkatyö on tiivistynyt.

- Kyllä se hiukan väsyttää, että aamulla oli aikanen herätys Raumalla ja sitten tänne, kyllä sen nyt pari kuukautta jaksaa, mutta onhan se semmoinen hektinen vaihe, vihreiden euroehdokas Ville Niinistö sanoo.

Kampanjointia on jo ehditty moittia liian lyhyeksi.

- Kyllä minä olen tämmöisen pidemmän kampanjan kannattaja, koska se mahdollistaa ihmisille myös mielipiteiden muodostuksen ja asioiden opiskelun, kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen sanoo

Yrityksistä huolimatta äänestäjät eivät ole ehtineet omaksua vaikeita EU-asioita. Eivätkä tyytyväisiä ole itse ehdokkaatkaan.

- Minulta on ainoastaan yksi EU:hun liittyvä kysymys kysytty. Kaikki muu on ollut kotimaan politiikkaa, euroehdokas Juha-Pekka Ripatti sanoo.

- Loppumetreillä on tullut vähän sisältöäkin mukaan ja EU:n rakenne ja perustuslakikeskustelu, mutta aika pinnalliseksi raapaisuksi se on silti jäänyt, sanoo euroehdokas Ville Niinistö.

(Kymmenen uutiset 11.06.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.