Mainos

Eurovaaliehdokkaat Stubb ja Vainio: "Venäjän talous huolestuttaa pakotteita enemmän"

Eurovaaliehdokkaat, eurooppaministeri Alexander Stubb (kok.) ja SDP:n varapuheenjohtaja Eero Vainio ovat erittäin huolissaan Venäjän talouden tilasta.

Venäjän talouden kehitys vaikuttaa Suomeen enemmän kuin lännen talouspakotteet, ehdokkaat arvioivat.

Stubb ja Vainio keskustelivat tänään MTV:n uutisten EU-vaalisarjassa Matkalla Brysseliin

– Maltilla edetään ja käytännönläheisesti. Euroopan Unionin pakotteet tulevat kolmessa vaiheessa, joista kaksi ensimmäistä on toteutunut. Itse uskon ja toivon, että kolmatta vaihetta ei tule eli ei näitä täsmäpakotteita. Minua huolestuttaa enemmän Venäjän talouden tila. Siinä vaiheessa jos Venäjän talous laskee 3 prosenttia, niin se iskee meidän bruttokansantuotteeseen 0,5 prosenttia, arvioi Stubb. Hän jättää hallituksen ja eduskunnan, jos tulee valituksi europarlamenttiin.  

– Meidän pitää aktiivisesti tuoda omia tavoitteita tähän EU-päätöksentekoon, ja asteittaiset pakotteet ovat järkevä suunta. Mutta samaan aikaan näen tärkeänä, että meidän valtiojohto pitää myös kahdenvälisiä suhteita aktiivisesti yllä Venäjän suuntaan, sanoi puolestaan SDP:n varapuheenjohtaja Eero Vainio.

Vainio on ehdolla jatkokaudelle SDP:n varapuheenjohtajana toukokuun alun puoluekokouksessa. Kuumana käyvään puolueen puheenjohtajataistoon hän ei halua ottaa kantaa.

– Molemmat ovat hyviä ehdokkaita. Kokousedustajat päättävät, sanoi Eero Vainio.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.