Mainos

Eurovaaliehdokas: Olen ostanut seksiä useita kertoja

Perussuomalaisten eurovaaliehdokas, kotkalainen Freddy van Vonterghem kertoo MTV:n netin Vaaliväittelyssä ostaneensa seksiä lukuisia kertoja.

- Nuorena miehenä merillä työskennellessä asia tuli hyvinkin tutuksi ja myös Kotkassa vuosina 1996-1998 kuuluisassa punaisessa talossa tuli tarjonnasta nautittua, Vonterghem kertoo avoimesti.

Hänen mukaansa bordellitoiminta pitäisi laillistaa EU:n alueella pikaisesti. Ala saisi mieluiten toimia kunnallisen hallinnon puitteissa. Van Vonterghem jopa arvioi, että näin talouskurimuksessa painiskelevat sosiaali-ja terveyspalvelutkin saataisiin voittoa tuottaviksi.

Johanna Korhonen: Suomen uusittava seksinostolakinsa

Perussuomalaisten ehdokkaan kannanotto on vastaus keskustan Johanna Korhosen kommenttiin, jossa hän vaatii seksin oston kriminalisoimista koko unionin alueella. Korhonen arvioi, että hyvin harva prostituoitu on aidosti ja vapaaehtoisesti valinnut ammattinsa.

Osallistu Vaaliväittelyyn!

- Parhaassakin tapauksessa kyse on yleensä siitä, että prostituutio on ollut lukuisten huonojen vaihtoehtojen joukosta vähiten huono, Korhonen kirjoittaa.

Van Vonterghemkin myöntää, että osa prostituoiduista ei tee työtään vapaaehtoisesti.

- Punaisen talon osalta voin sanoa, että suurin osa naisista oli vapaaehtoisia, mutta osa oli kyllä pakotettu uhkaamalla ja kiristyksellä siihen työhön. Tästä syystä todistin aikoinani myös oikeudessa pääsutenööriä vastaan.

Johanna Korhosen mielestä Suomen pitäisi uudistaa seksinostoa koskevaa lainsäädäntöään. Nykylain perusteella tuomioita ei juuri anneta, sillä asiakas syyllistyy rikokseen vain, jos on todistettavasti tiennyt ostavansa seksiä ihmiskaupan uhrilta.

- Ihmisen oikeus omaan kehoonsa kuuluu perusoikeuksiin. Sitä ei saa viedä millään perusteella, ei köyhyydenkään takia, keskustan listalta sitoutumattoman europarlamenttiin pyrkivä Korhonen napauttaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.