Mainos

Eurotohina ei kiinnosta USA:ssa

Päivän uutinen Wall Streetillä ei eilen suinkaan ollut euro, vaan Entro-Med -lääkefirman syöksy ylöspäin. Yhtiön osakkeiden arvo moninkertaistui, kun New york Times -lehti kertoi sen käänteentekevästä syöpä-lääkkeestä.

Euroopan historiallisiin rahapäätöksiin on USA:ssa suhtauduttu tyynen rauhallisesti, lähes välinpitämättömästi. Riitely Euroopan uuden keskuspankin pääjohtajasta herätti viikonvaihteessa epäilyjä euron uskottavuudesta, mutta ostopäätöksiin se ei lopultakaan vaikuttanut.

Amerikkalaislehtien kommenteissa oli arveltu, että riitely pääjohtajasta osoittaa, että Euroopassa sittenkin politiikka ajaa markkinoiden ohi. Mutta dollariin ei kuitenkaan uskallettu panostaa, koska sijoittajat pelkäävät että Saksa nostaa korkoja.

Dollarin arvo laski Emu-tietojen jälkeen lievästi suhteessa D-markkaan, puntaan ja Sveitsin frangiin. Euroopan tilanteen heijastuksena nähtiin sekin, että kultamarkkinoilla oli hiljaista. Kullan arvo nousi lievästi, mutta asiantuntijoiden mukaan sijoittajat odottavat tietoa siitä, kuinka suuri uuden keskuspankin kultavaranto on.
(MTV3/Riitta Snellman)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.