Mainos

Eurosta kultakaivos intialaisille ohjelmistotaloille?

Emuun valmistautuvien yritysten ja yhteisöjen on eri laskelmien mukaan hankittava uusia tietokoneohjelmia 25-100 miljardin dollarin arvosta. Intia on hyvässä kilpailuasemassa ohjelmien ja ohjelmistojen tuottajana, sillä intialaiset ohjelmoijat tekevät korkealaatuisia tuotteita pienin kustannuksin.

Kun Eurooppa siirtyy yhteiseen valuuttaan vuoden 1999 alussa, yritysten ja yhteisöjen on valmistauduttava uuden valuutan käyttöön. Tietokonejätti IBM:n tekemän selvityksen mukaan vain 12 prosenttia Euroopan pienistä ja keskisuurista yrityksistä on ryhtynyt valmistautumaan yhteisvaluutan käyttöönottoon. Suurista yrityksistä puolet on varautunut Emuun. Tarvittavat ohjelmistohankinnat ajoittuvat samaan aikaan kun tietokoneiden käyttäjien on varauduttava korjaamaan ohjelmistojaan ns. vuosituhatviruksen johdosta. Vuonna 2000 vanhat ohjelmistot saattavat temppuilla, koska niissä vuosiluvuista pidetään kirjaa vain kahdella viimeisellä numerolla.

Viime aikoina Intian kilpailuasema on parantunut, kun ohjelmistotalot voivat toimittaa tuotteitaan asiakkaille nopeiden satelliittiyhteyksien välityksellä. Intian ohjelmistontuottajien liitto Nascom arvioi, että intialaiset ohjelmistotalot ovat jo saaneet tilauksia 700 miljoonalla dollarilla vuosituhatviruksen vuoksi. Tilausten arvo saattaa nousta viiteen miljardiin dollariin seuraavien vuosien aikana.

-Emuun valmistautumiseen on olemassa vain rajoitettu määrä rahaa. Sellaiset maat kuin Intia, jossa tuotetaan edullisesti laadukkaita ohjelmistoja, saavat tästä kilpailuedun, Intialaisen ohjelmistotalon IIS Infotech Ltd:n toimitusjohtajan Saurabh Srivastava toteaa. Hänen mukaansa on todennäköistä, että asiakas, joka tilaa intialaiselta tuottajalta ohjelmia vuosituhatviruksen korjaamiseen, tilaa samalta tuottajalta myös Emu-ohjelmansa.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.