Mainos

Euroseteleiden tuotanto alkanut

Vuoden 2002 alussa käyttöön tulevien eurosetelien tuotanto on alkanut. Setelipainot Belgiassa, Saksassa, Italiassa, Hollannissa ja Espanjassa ovat jo käynnistäneet setelien painamisen tai aloittavat sen tämän kuun aikana, Suomen Pankista kerrotaan.

Suomessa eurosetelien tuotanto on tarkoitus aloittaa Setec Oy:n setelipainossa Vantaalla elokuun lopussa.

Ensimmäiseksi painetaan 20:n ja 100 euron määräiset setelit, joiden painaminen kestää koko syksyn ajan. Ensi vuoden ohjelmaa ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta luultavasti silloin painetaan pienimpiä, 5:n ja 10 euron seteleitä, joita tarvitaan eniten.

Suomen pankkiautomaateissa tullaan näillä näkymien käyttämään todennäköisimmin 20:n ja 50 euron seteleitä. Suomen Pankin mukaan on todennäköistä, että kaikki Suomessa tarvittavat eurosetelit eli noin 170 miljoonaa kappaletta painetaan Suomessa.

-Kaikkein suurimmat eli 200 ja 500 euron setelit saattaa kuitenkin olla järkevää painaa muualla. Niitä tarvitaan Suomen tarpeisiin vain muutama miljoona, ja kannattavan painosmäärän rajana on pidetty yleensä viittä miljoonaa seteliä, Suomen Pankin maksuvälineosaston päällikkö Urpo Levo huomautti.

Yhteensä kaikkien 11 euromaan alueella on vuoden 2002 alkuun mennessä painettava noin 13 miljardia euroseteliä. Niiden kokonaisarvo on noin 600 miljardia euroa. Kansallisia symboleita euroseteleihin ei tule, vaan jokaisessa maassa painetaan täsmälleen samanlaisia euroja.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.