Mainos

Europol tehostaa terroriyhteyksien tutkintaa

EU-maiden poliisien yhteenliittymä Europol perustaa yli 50:n poliisin yksikön, joka tutkii terroristiyhteyksiä Pohjois-Euroopassa.

Uutistoimisto AP:n mukaan ryhmä keskittyy kartoittamaan ei-islamistisia uhkia Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa ja Suomessa. Ryhmän perustamista perustellaan sillä, että äärioikeisto on varoitusten mukaan ammattimaistumassa Pohjoismaissa.

Poliisijohtaja Robin Lardot poliisihallituksesta vahvistaa tiedon MTV3 Uutisille.

- Tämä kertoo siitä, että tällainen erittäin vakava ja valitettava asia tulee torjua yhdessä. Eli Euroopan unionin poliisivoimat tekevät yhteistyötä, jotta saadaan torjuttua tämän kaltaiset teot, Lardot kertoo.

Hän ei halua suoraan vastata siihen, vaikuttavatko Norjan tapahtumat jatkossa massatapahtumien turvajärjestelyihin Suomessa.

- Suomessa poliisi on tehnyt kovasti töitä viikonlopun aikana. On haettu se tieto, mikä on ollut haettavissa ja on oltu yhteydessä norjalaisiin. Mikään ei viittaa siihen, että tapahtumalla olisi yhteyttä Suomeen. Eli mitään tällaista uhkaa ei Suomen osalta ole olemassa.

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero sanoi illalla Ylen haastattelussa, että äärioikeisto otetaan Suomessa erityistarkkailuun muutenkin. Paatero muistuttaa, että ääriliikkeiden suosio on aaltoilevaa, joten jossakin vauhtia saanut liike saattaa kasvattaa suosiotaan muuallakin. Poliisiylijohtajan mukaan suomalaistenkaan ei pidä olla sinisilmäisiä, vaikka konkreettista uhkaa ei tällä hetkellä olekaan.

Poliisi ei kuitenkaan halua kertoa, mitä äärioikeiston tehostettu tarkkailu käytännössä tarkkoittaa.

- Aina kun jotain tämän kaltaista tapahtuu on tärkeä seurata sitä, mitä liikehdintää verkkokeskusteluissa tapahtuu. Se on normaalia toimintaa, jota tehdään tällaisten tekojen jälkeen, Lardot tyytyy toteamaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.