Mainos

Europarlamentti kaipaa turvallisempia luottokortteja

Euroopan parlamentti on tyytymätön luottokorttien käytön nykyiseen turvallisuuteen. Parlamentin mielestä kortteihin pitäisi mm. liittää oikean käyttäjän valokuva sekä suojata pankkiautomaattien näppäimistöt katseilta ja elektroniselta kuuntelulta.

Suomessakin tänä syksynä yllättävän petoksen myötä ajankohtaiseksi noussut luottokorttien turvallisuus oli esillä parlamentin istunnossa tänä iltana Strasbourgissa.

EU:n komission asiaan liittyvästä lainsäädäntöehdotuksesta mietinnön laatinut saksalainen sosiaalidemokraatti Gerhard Schmid on listannut pitkän joukon puutteita ja parannusehdotuksia.

Käyttäjän allekirjoituksen sijasta korteissa voitaisiin ottaa käyttöön esimerkiksi salainen tunnusluku. Korttien turvallisuutta parantaisi valokuvan lisäksi myös elektronisen vesileiman sisältävä magneettinauha tai siru. Lisäksi Schmid ehdottaa mm. sen summan alentamista tiettyjen tuotteiden osalta, mistä suuremmista ostoista myyjän pitää pyytää luottokorttiyhtiön hyväksymistä.

Menettelytavat luottokorttien käytössä poikkeavat maasta toiseen. Suomessa henkilöllisyytensä aina yli 300 markan ostoissa todistamaan tottunut yllättyy Belgiassa ja Ranskassa siitä, että mitään papereita ei pyydetä huomattavasti suurempienkaan luotto-ostojen yhteydessä.

Useimmat tähänastiset petokset on tehty varastetuilla luottokorteilla ja vääriin käsiin joutuneilla salaisilla tunnusluvuilla. Schmidin mukaan myös vääriä pankkiautomaatteja tai rakennelmia on käytetty tunnuslukujen ja magneettinauhalla olevien tietojen hankkimiseen.

Parlamentin kansalaisvapauksien ja sisäasian valiokunnan yksimielisesti hyväksymässä mietinnössä huomautetaan myös, että pankkien on line -palvelujen keskivertokäyttäjät tarvitsevat turvajärjestelyistä enemmän opastusta kuin pankit nyt tarjoavat.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.