Mainos

Europarlamentaarikkojen nimissä lähetetään valesähköpostia

Suomen europarlamentaarikot ovat joutuneet tietokonerikollisuuden uhreiksi. Heidän nimissään lähetetään sähköposteja, jotka levittävät tietokoneeseen viruksia, ellei koneen oma torjuntaohjelma tuhoa niitä. Sekä virusten levittäminen että toisen nimissä esiintyminen ovat rikoksia, joiden edessä niin uhrit kuin poliisikin ovat voimattomia.

Mm. europarlamentaarikko Astrid Thorsin nimissä on lähetetty valesähköpostia, joka on tullut ilmi, kun vastaanottaja on ottanut yhteyttä saatuaan kummallista postia. Thors on myös saanut valepostia muun muassa Marjo Matikaiselta, Ilkka Suomiselta ja Heidi Hautalalta.

Pelkästään viruksen levittäminen on virallisen syytteen alainen rikos, ja niin on toisen identiteetin ottaminenkin.

- Keskusrikospoliisille ei ole näistä asioista tehty yhtään virallista rikosilmoitusta, sen sijaan olemme saaneet tietää, että tällaista toisen nimissä lähetettyjä posteja on liikkunut verkossa, sanoo rikosylikomisario Veli-Pekka Loikala keskusrikospoliisista.

Tietokonerikollisuus on poliisin ja uhrin painajainen. Kyse on niin kansainvälisestä toiminnasta, ettei tekijöitä useinkaan saada kiinni. Tämän tietävät uhritkin eivätkä tee rikoksista ilmoituksia, vaikka nettimaailmassa on sama yksityisyyden suoja kuin arkielämässä.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 30.08.2003)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.