Mainos

Europarlamentaarikko Torvalds Trumpin politiikasta: Republikaanien riveissä vapisevia housuja

8:00

Republikaanien syvät rivit voivat vaikuttaa jopa tulevan presidentin ministerivalintoihin, uskoo suomalainen europarlamentaarikko.

Europarlamentaarikko Nils Torvalds (rkp) sanoo uskovansa, että Yhdysvaltain tulevan presidentin Donald Trumpin show-elkeiset esiintymiset aiheuttavat keskustelua republikaanipuolueen sisällä, joka voi myöhemmin näkyä myös Trumpin tulevissa ministerivalinnoissa.

– Minulla on sellainen ajatus, että republikaanien riveissä on vapisevia housuja, mihin tämä nyt menee. Siitä syystä, he haluavat varmasti jossain vaiheessa näyttää ministeriehdokkaiden suhteen, että tässä kulkee raja ja joku heistä tippuu, Torvalds sanoi Huomenta Suomi -lähetyksessä.

Torvalds uskoo, että jo nyt republikaanien riveissä on nähtävissä vastarintaa Trumpia kohtaan. Vastarintaa nähtiin esimerkiksi kun Yhdysvaltain senaatti kuuli Trumpin ministeriehdokkaita. Esimerkiksi tulevaa ulkoministeriä Rex Tillersonia tentattiin keskiviikkona kovasti sekä demokraattien että republikaanien taholta.

– Siitä sävystä voi mielestäni vetää johtopäätöksen, että republikaanien ydinporukka yrittää viestittää Trumpille että tässä kulkee raja. Niin kauan kuin kampanja on menossa, voi sanoa sitä sun tätä, mutta me tarvitsemme ehdottomasti jotakin luotettavuutta järjestelmään, Torvalds kommentoi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.