Mainos

Eurooppalaiset vaativat toimia köyhyyden torjumiseksi

Kolme neljästä eurooppalaisesta pitää köyhyyttä laajalle levinneenä ongelmana kotimaassaan ja yhdeksän kymmenestä toivoo hallituksen toimivan välittömästi ongelman ratkaisemiseksi. Tämä käy ilmi köyhyyteen liittyviä asenteita koskevasta eurobarometrikyselystä.

Kysely tehtiin tilanteessa, jossa köyhyysrajan alapuolella elää EU:ssa 80 miljoonaa ihmistä. Heillä on suuria vaikeuksia työn, koulutuksen ja asunnon sekä sosiaali- ja rahoituspalvelujen saamisessa.

EU:n kansalaisista 73 prosenttia on sitä mieltä, että köyhyys on laajalle levinnyttä heidän kotimaassaan. Suomessa tätä mieltä on 54 prosenttia.

Yleisimmiksi yhteiskunnallisiksi köyhyyden syiksi katsotaan korkea työttömyysaste, riittämätön palkka, riittämättömät sosiaalietuudet ja eläkkeet sekä korkeat asumiskustannukset.

Henkilökohtaisina köyhyyden syinä pidetään puolestaan koulutuksen ja ammattitaidon puutetta, perittyä köyhyyttä ja päihderiippuvuutta.

Yli puolet eurooppalaisista, 56 prosenttia, uskoo, että köyhyys uhkaa eniten työttömiä, 41 prosenttia pitää iäkkäitä heikoimmassa asemassa olevina ja 31 prosenttia pitää uhanalaisimpina niitä, joilla on heikko koulutustaso tai ammattitaito.

Eurobarometrikysely toteutettiin elo-syyskuussa. Kyselyä varten haastateltiin lähes 27 000 sattumanvaraisesti valittua EU:n jäsenmaiden kansalaista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.