Mainos

Eurooppalaiset panttivangit vapaaksi Bangladeshissa

Kolme eurooppalaista panttivankia pääsi vapaaksi Bangladeshissa tänään oltuaan lunnasrahoja vaatineen ryhmän vankina kuukauden. Bangladeshin armeijan joukot ja sieppaajat kävivät tulitaistelua noin tunnin ajan. Epäselvää oli se, että oliko eurooppalaiset vapautettu ennen tulitaistelua vai aiheuttiko rynnäkkö heidän vapauttamisensa.

Bangladeshilaiseen vähemmistöryhmään kuuluvat miehet luopuivat lunnasvaatimuksistaan ja hyväksyivät hallituksen tarjouksen armahduksesta. Sieppaajien kohtalosta ei ollut tarkempaa tietoa.

Vapautetut kaksi tanskalaista ja yksi britti kävelivät armeijan edustajien luo, jotka totesivat näiden olevan hyvässä kunnossa. Eurooppalaiset ovat insinöörejä, jotka työskentelivät tanskalaisessa rakennusalan yrityksessä. Kaappaushetkellä he olivat tutkimassa maapohjaa suunniteltua valtatien rakentamista varten alueella, joka sijaitsee pääkaupungista Dhakasta 340 kilometriä kaakkoon. Alun perin panttivankeja oli kaksi enemmän, britti ja bangladeshilainen autonkuljettaja. Sieppaajat vapauttivat heidät, mutta lähettivät heidän mukanaan lunnasvaatimuksen, joka oli 1,6 miljoonaa dollaria.

Aivan varmaa tietoa sieppaajien henkilöllisyydestä ei ollut, mutta hallitus olettaa heidän kuuluvan chakma-ryhmään, joka on vuosien ajan pyrkinyt itsehallintoon alueella.
(STT-AP-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.