Mainos

Eurooppalainen tietokoneajokorti käyttöön Suomessa

Eurooppalainen tietokoneen ajokortti (ECDL) otetaan käyttöön Suomessa. Tavoitteena on, että tutkinnon voi tulevaisuudessa suorittaa kaikissa merkittävissä koulutusorganisaatioissa.

Maailmalla ECDL-tutkinnon suorittaneita henkilöitä on jo yli miljoona. Tutkintoa ylläpitää ja koordinoi ECDL Foundation, joka valtuuttaa eri maiden yhteistyötahot myöntämään kortin oikeudet. Suomessa kortin myöntää Tietotekniikan liitto ry.

ECDL-tutkinto palvelee työntekijöitä ja työnantajia. Ajokortin avulla työntekijä pystyy osoittamaan tietotekniikan osaamisensa ja valmiutensa. Tutkintovaatimukset ovat samat kaikissa maissa.

ECDL-testissä on seitsemän osakoetta, jotka kaikki suoritetaan valvotusti tietokoneohjattuna testauksena. Kokeessa testataan tutkinnon suorittajan tietoutta mm. tekstinkäsittelystä, taulukkolaskennasta, tietokannoista ja tiedonhausta sekä viestinnästä tietoverkoissa. Koe suoritetaan Internetin välityksellä ja vastaukset rekisteröityvät Tietotekniikan liittoon. Kokeen suorittaja saa palautteen vastauksistaan välittömästi.

Eurooppalaisen tietokoneen ajokortin hinnaksi arvioidaan tulevan, oppilaitoksesta riippuen, noin 700-1000 markkaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.