Mainos

Eurooppaan rajuja ukkosia, Yhdysvalloissa taas tornadovaara

Tornadovaara palaa loppuviikolla Yhdysvaltojen eteläisiin osavaltioihin. Länsi- ja Keski-Eurooppaan ennustetaan rankkoja sateita ja ukkosia.

Tornadoherkkä säätyyppi palaa Yhdysvaltojen eteläisiin osavaltioihin. Alueella on ollut tällä viikolla lämpöaalto ja viranomaiset varoittavat maastopaloista.

– Nyt kosteaa ilmaa pääsee virtaamaan Meksikonlahdelta ja tornadojen kehitys alkaa jälleen. Torstaina ja perjantaina tornadot ja äkkitulvat ovat mahdollisia Teksasissa, Oklahomassa ja Mississippi-joen varrella olevissa osavaltioissa, sanoo MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

Yli 30 ihmistä menehtyi tornadoissa viime viikolla Yhdysvalloissa. 

Euroopan sää on loppuviikolla kahtiajakoinen.  Pohjois- ja Keski-Euroopassa on epävakaista, Välimeren alueella on kuivaa ja aurinkoista.

– Länsi- ja Keski-Eurooppaan on tulossa runsaita sateita ja paikoin rajuja ukkosia. Keskiviikkona ja torstaina reippaita sateita tulee Ranskan pohjoisosassa ja Benelux-maissa sekä Sveitsin ja Itävallan tienoilta kohti Puolaa ulottuvalla vyöhykkeellä. Paikalliset tulvatkin ovat mahdollisia, ennustaa Liisa Rintaniemi. 

Välimerellä aurinkoinen ja helteinen sää leviää Espanjasta kohti itää. Lauantaihin mennessä lämmin sää ulottuu Kreikkaan asti. Päivälämpötilat ovat Espanjan Aurinkorannikolla 30 asteessa ja Kreikassa viikonloppuna yli 25 asteessa.

Suomen ja maailman säätietoja MTV:n sääsivustolla.

Katso videolta maailman sää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.