Mainos

Eurooppa talvimyräkän kourissa

Talvimyrskyt ovat vaatineet jopa kuolonuhreja Saksassa. Itä-Ranskassa noin 100 000 taloutta kärvistelee ilman sähköjä.

Lumimyräkkä on haitannut tie- ja lentoliikennettä eri puolilla Eurooppaa. Saksassa ainakin kolmen ihmisen kerrottiin kuolleen lumentulon ja liukkauden aiheuttamissa liikenneonnettomuuksissa.

Ranskassa, Itävallassa ja Pohjois-Espanjassa lumimyräkkä katkaisi viime yönä moottoriteitä, minkä takia tuhannet autoilijat joutuivat viettämään yön autoissaan, huoltoasemilla tai hätämajoituksessa.

Ranskassa Pariisin ja Lyonin välinen moottoritie saatiin avattua aamulla sen jälkeen kun lumentulo oli yöllä pysäyttänyt 6000 autoilijaa. Etelä-Itävallassa poliisit ja palomiehet jakoivat lumeen juuttuneille autoilijoille huopia ja lämmintä juotavaa.

Kööpenhaminan lähistöllä lumituisku aiheutti moottoritiellä 50 auton ketjukolarin, mutta ensitietojen mukaan henkilövahingoilta vältyttiin.

Stuttgartin ja Prahan lentokentät jouduttiin sulkemaan lumentulon takia. Stuttgartissa noin tuhat lentomatkustajaa joutui viettämään yönsä lentokentällä. Lumi häiritsi lentoliikennettä ja aiheutti vuorojen peruutuksia myös Lontoossa, Roomassa ja Zürichissä.

Ranskassa ja Itävallassa lumimyräkät katkaisivat sähköt tuhansilta ihmisiltä. Ranskan keskiosissa oli sähköt tänään poikki noin 80 000:lta asukkaalta. Sähkölle olisi ollut tarvetta, sillä lämpötila putosi Ranskassa paikoitellen jopa kymmeneen pakkasasteeseen.

Ranskan ja Sveitsin hiihtokeskuksille lumentulo oli ilouutinen, sillä monet hiihtokeskukset eivät ole vielä voineet lainkaan aloittaa kauttaan lumen vähäisyyden vuoksi.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.