Mainos

Eurooppa kärvistelee yhä helteessä

Euroopan helle on vaatinut jo kuolonuhreja. Esimerkiksi Ranskassa kuumuus on tappanut noin 40 ihmistä kahdessa viikossa.

Etelä- ja Keski-Eurooppa kärvistelee edelleen helteen kourissa. Lämpötila nousi tänään yli 35 asteeseen ainakin Etelä-Espanjassa, Lounais-Ranskassa ja Luoteis-Italiassa.

Ranskassa kuumuus on tappanut kahdessa viikossa noin 40 ihmistä, kertovat terveysviranomaiset. Kuumuudesta kärsivien hoitoa on vaikeuttanut se, että maan yksityissairaaloiden lääkärit aloittivat eilen lakon. Terveysministeri Xavier Bertrand on pyytänyt työtaistelun takia apuun lääketieteen opiskelijoita ja eläkkeelle jääneitä lääkäreitä.

Helle on vaatinut kuolonuhreja myös muualla Euroopassa. Bulgaria raportoi tänään ensimmäisistä kuolemantapauksista.

Saksassa kuivuus vaikeuttaa laivaliikennettä. Esimerkiksi Elben pinta on laskenut niin alas, etteivät rahtilaivat pysty enää kulkemaan jokea pitkin. Elben rannalla sijaitsevat ydinvoimalat ovat joutuneet vähentämään tuotantoaan, koska 27-asteinen vesi on liian kuumaa reaktorien jäähdyttämiseen.

Kuumuus käy entistä tukalammaksi, sillä mittarin ennustetaan kipuavan torstaihin mennessä lähes 40 asteeseen ainakin Saksan lounaisosissa ja Berliinin seudulla. Meteorologit uskovat, että maassa voi syntyä päivän aikana uusia lämpöennätyksiä.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.