Mainos

Eurooppa irvailee Porngatelle

Eurooppalaisten mielestä Yhdysvaltain presidentin Bill Clintonin seksijupakkaa tutkineella erityissyyttäjä Kenneth Starrilla olisi enemmän syytä hävetä kuin Clintonilla itsellään. Näin on ainakin, jos mielialoja voi päätellä sanomalehtien pääkirjoituksista.

Samaan aikaan kuitenkin monet pääkirjoitusten laatijat uskovat, että jupakka on pysyvästi vahingoittanut Clintonin kykyä hoitaa kunnolla virkaansa. Häntä pidetään oman typeryytensä ja kostonhimoisen oikeuslaitoksen uhrina.
-Jos erityissyyttäjällä olisi tippaakaan kunniallisuutta, hän olisi perunut tutkimuksensa jo ajat sitten, kirjoitti brittiläinen päivälehti The Independent. Lehti vertasi Starrin raporttia Clintonin ja Valkoisen talon harjoittelijan Monica Lewinskyn touhuista "pornolehden lukijapalstaan".

Konservatiivinen ranskalainen Le Figaro oli yhtä tuomitseva. Se arvosteli sekä Starria että raportin julkaisemisen internetissä sallineita kongressiedustajia.
-Ehkäpä amerikkalaiset alkavat tajuta, että he ovat presidenttinsä kautta nöyryyttämässä itseään, lehti kirjoitti. Sen mukaan Clinton teki epäilemättä virheen, mutta hänet provosoitiin siihen.

Espanjassa keskustaoikeistolainen El Mundo arvosteli terävämmin Clintonia.
-Clinton sortui typeryyksiin, jotka - riippumatta siitä, ovatko ne rikollisia vai eivät - asettavat kyseenalaiseksi hänen virkansa hoitamiseen tarvittavan arvostelukyvyn ja itsehillinnän, El Mundo kirjoitti.

Italiassa pääkirjoitusten laatijat arvelivat jupakan vahingoittavan pahasti presidentti Clintonin poliittista toimintakykyä. Italiassakin seksijupakan katsottiin kuitenkin antavan huonon kuvan koko Yhdysvalloista.
-Vuosituhannen groteski päätösnäytelmä muistuttaa juoneltaan ja sisällöltään saippuaoopperaa. Nixonin Watergate kuului vielä aikuisten maailmaan; Sexgatea leimaa lapsellinen julmuus, kirjoitti La Repubblica.

Onko internet poltettava?

Torinolaisen La Stampan mukaan jupakka osoittaa, että Yhdysvalloissa on vallalla uudenlainen puritaaninen ilmapiiri.
-Todellisuudessahan tässä puhutaan vain seksistä. Sitä osoittavat ne monet turhat yksityiskohdat, jotka Starr on pakottanut meidät lukemaan, lehti totesi.

Ranskalainen Le Soir oli keksinyt asiaan hieman toisenlaisen näkökulman. Sen mukaan maailmalla on nyt edessään uusi kiusa - internet.
-World Wide Web on mahtava kommunikaation ja vapauden työkalu. Samalla se tarjoaa kuitenkin tyyssijan revisionisteille, pedofiileille ja - perjantaista lähtien - sähköisille lynkkaajille, lehti julisti etusivullaan otsikolla "Pitäisikö internet polttaa".
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.