Mainos

Euroopasta tehdään

EU-maiden johtajat ovat hyväksyneet tänään Lissabonissa kunnianhimoiset tavoitteet, joilla halutaan nostaa Euroopan kilpailukykyä. Päämääränä on tehdä Euroopasta kymmenessä vuodessa kilpailukykyisin tietoyhteiskunta maailmassa.

Koululaisia tietokoneiden äärellä

Jokaiselle unionin kansalaiselle halutaan taata tietoteknologian perustaidot. Kaikkien koulujen on määrä saada internet-yhteydet ja multimediaresurssit ensi vuoden loppuun mennessä, todetaan EU:n kannaotossa. Suomessa tavoite on jo käytännössä jo toteutunut. Lisäksi tarpeellisen määrän opettajia on opittava käyttämään uutta tekniikkaa 2002 mennessä. Tavoitteena on yritysten, kotien ja tutkimuslaitosten kytkeminen nopeisiin internet-verkkoihin.

Suomi oli tyytyväinen tietoyhteiskunnan kehittämiseen liittyviin päätöksiin ja erityisesti siihen, että EU:n televiestintämarkkinat luvattiin vapauttaa vuoteen 2001 mennessä ja paikallisverkot vuotta myöhemmin. Liike-elämälle halutaan myös taata edullinen nykyaikainen viestintäympäristö. Valtiovarainministeri Sauli Niinistön mukaan kokouspäätelmät merkitsevät sitä, että Suomen korkean teknologian taso antaa mahdollisuuksia lisätä toimintoja Euroopassa. Suomen elinkeinoelämälle tulee hänen mukaansa hyötyä, joka jakautuu kaikille kansalaisille. -Se tulee sitä kautta, että Euroopan lippulaivaksi nousee sen tyyppinen toiminta, jossa meillä osaaminen on vahvinta tasoa, Niinistö sanoi. Myös ulkoministeri Erkki Tuomioja uskoi, että kokouksen antia voidaan hyödyntää. -Jos koko Euroopan kilpailukyky tämän seurauksella paranee, niin tottakai se vaikuttaa myös suomalaisen työn kysyntään, hän sanoi.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.