Mainos

Euroopassa kuohuu - katso kuvagalleria mielenosoituksista

Ihmisten ahdistus talouskriisistä ja valtioiden menoleikkauksista on leimahduttanut mielenosoituksia ympäri Eurooppaa. Esimerkiksi Italiassa valmistaudutaan väkivaltaiseksi ennustettuun mielenosoitukseen, jolla halutaan vastustaa nopean junaradan rakentamista.

Pohjois-Italian Torinossa tänään järjestettävään tapahtumaan odotetaan anarkisteja ja radikaaleja ryhmittymiä, jotka osallistuivat myös viikko sitten Roomassa järjestettyyn, väkivaltaiseksi äityneeseen mielenosoitukseen. Rooman mielenosoituksessa loukkaantui 135 ihmistä.

Yksi anarkistiryhmistä on jo ilmoittanut verkkosivuillaan, etteivät sen jäsenet pelkää konflikteja tai pidätyksiä.

Viralliset järjestäjät toivovat mielenosoituksesta kuitenkin rauhallista. Järjestäjät vastustavat radan rakentamista sen kalleuden ja ympäristövaikutusten takia.

Berliini, Madrid, Ateena

Eilen mieltä osoitettiin muun muassa Espanjan pääkaupungissa Madridissa, Saksan pääkaupungissa Berliinissä ja Kreikassa. Madridissa tuhannet opettajat ja oppilaiden vanhemmat vastustivat koulubudjettien leikkauksia.

Kreikassa taas merimiehet ovat jatkaneet mielenilmauksiaan, mikä pitää matkustajalautat satamissa. Tämän lisäksi Kreikassa on järjestetty useita rajuja mielenosoituksia viime päivinä.

Berliinissä puolestaan protestoitiin eilen pankkien valta-asemaa vastaan. Berliinin mielenosoitukset ovat jatkuneet jo viikon ja niitä on järjestetty myös muissa saksalaisissa kaupungeissa.

Kuten Saksassa, myös Isossa-Britanniassa on otettu mallia New Yorkin Wall Street -mielenosoituksista. Kapitalismia vastustavat mielenosoittajat ovat pystyttäneet jo toisen leirin Lontoon taloudelliseen keskittymään.

(MTV3 - Reuters - AFP)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja