Mainos

Euroopassa kolme vahvistettua sikainfluenssatapausta

Euroopassa on uusia vahvistettuja sikainfluenssatapauksia. Espanjan terveysministeri vahvisti aamupäivällä yhden epäillyistä tapauksista sikainfluenssaksi. Myös Britanniassa on vahvistettu kaksi tautitapausta sikainfluenssaksi. Sairastuneita hoidetaan lähellä Glasgow'ta. He ovat parantumassa hyvää vauhtia. Molemmat henkilöt olivat äskettäin käyneet Meksikossa.

Ranskassa ja Ruotsissa tutkitut sikainfluenssaepäilyt ovat osoittautuneet aiheettomiksi. Epäilyjä tutkitaan edelleen Norjassa ja Tanskassa. Myös Espanjassa epäillään 20 sairastuneen tautiin. Yhdysvalloissa tartuntaepäilyjä on jo kymmeniä.

Sikainfluenssa on varmuudella levinnyt ainakin Yhdysvaltoihin ja Kanadaan, mutta kuolemantapauksia ei ole toistaiseksi vahvistettu Meksikon ulkopuolelta.

Meksikossa sikainfluenssaan kuolleita on jopa 149. Maan hallitus on kuitenkin sanonut, että valtaosa influenssaan sairastuneista on paranemassa. Meksiko ilmoitti tänään, että maan koulut suljetaan pariksi viikoksi taudin takia.

Terveysministeri Jose Angel Cordovan mukaan maassa on havaittu toista tuhatta epäiltyä tartuntaa. Noin 400 tartunnan mahdollisesti saanutta on sairaalassa.

Katso Risto Puolimatkan juttu (Kymmenen uutiset 27.4.2009)

Katso Päivi Sinisalon raportti Washingtonista (Kymmenen uutiset 27.4.2009)

Katso Helena Petäistön raportti Luxemburgista (Kymmenen uutiset 27.4.2009)

Katso Tarja Hakulisen ja Kitta Ahlforsin jutut (Seitsemän uutiset 27.4.2009)

Katso Markus Pirttijoen juttu ja Elinkeinoelämän Keskusliiton vastaava ekonomisti Penna Urrilan haastattelu (Kauppalehden talousuutiset 27.4.2009)

Katsomo-video ei ole saatavilla

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.