Mainos

Euroopassa kärsitään sään äärimmäisistä vaihteluista

Balkanian valtioita riivaa helle, kun taas Länsi-Euroopassa kärsitään sateiden aiheuttamista tulvista.

Euroopassa kärsitään äärimmäisistä säistä: etelässä ja idässä helteet ovat uuvuttaneet satoja ihmisiä hengiltä ja maastopalot raivoavat. Lämpötilat ovat nousseet monin paikoin yli 40:n asteen. Sen sijaan Pohjois- ja Länsi-Euroopassa kärsitään ennätyssateista.

Helle hellii hyväkuntoista turistia ja lomalaista mutta samalla korjaa murhaavaa satoa: kun lämpötilat nousevat, vanhat uupuvat elämästä ennen aikojaan. Unkarissa on laskettu 500:n ihmisen kuolleen kuumuuteen.

- Hellevaroitus on peruttu keskiyöstä lähtien. Valitettavasti varoitukset tuskin ovat ohi tältä kesältä, ylilääkäri Ferenc Falus kertoo.

Hellekuolemista on raportoitu myös Romaniasta ja Kreikasta. Romaniassa kymmenet tuhannet ovat hakeutuneet sairaalaan.

Italiassa ainakin kolme ihmistä on saanut surmansa rutikuivan maan maastopaloissa, joista isoa osaa epäillään tahallaan sytytetyiksi.

Tutkijat ovat jakautuneet, onko ilmasto muuttunut; joidenkin mukaan äärisäissä on kyse ilmaston lämpenemisestä, toisten mukaan siitä ei ole varmuutta.

Thamesillä tulvahuippua vasta odotetaan.

- Nyt Thames on täynnä, ja sen suurien vesimassojen lisäksi. Thamesiin tulee myös vettä pienemmistä laskujoista. Länsi-Oxfordissa vesi ei enää sovi Thamesiin, Thamesin ympäristökeskuksen aluejohtaja Robert Runcie kertoo.

Oxfordin yliopistokaupungissa on kärsitty pahimmista tulvista sitten 1940-luvun. 250 perhettä on evakuoitu, heidän mukanaan myös joitakin suomalaisia kielikurssilaisia hyvissä voimissa. Yli 300 000 ihmistä on ollut ilman vesijohtovettä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.