Mainos

Euroopassa kampanjoidaan teletietojen tallennusta vastaan

Kansalaisjärjestön ja kahden internetoperaattorin masinoiman kampanjan mukaan teletietojen tallennuksella viranomaiset puuttuisivat häiritsevästi kansalaisten yksityiselämään.

Teletietojen tallennusvelvollisuutta vastaan on aloitettu kansainvälinen kampanja. Kampanjan takana ovat kansalaisjärjestö European Digital Rights (Edri) ja kaksi hollantilaista internetoperaattoria.

Kampanja kehottaa internetin käyttäjiä kaikissa Euroopan maissa allekirjoittamaan Euroopan komissiolle ja Euroopan parlamentin jäsenille suunnatun vetoomuksen.

EU kaavailee teletietojen tallennussääntöä, joka määräisi puhelinyhtiöt ja internetpalveluntarjoajat tallentamaan asiakkaidensa puhelujen ja sähköpostien liikennetiedot, kerrotaan Edrin alaisesta Effistä. Rekisteri paljastaisi, kuka on soittanut tai lähettänyt sähköpostia ja kenelle ja mitä verkkosivuja käyttäjät ovat lukeneet. Valvonta ulottuisi kaikkiin sähköisen viestinnän käyttäjiin.

Vetoomuksessa todetaan, että tietojen tallennuksella viranomaiset puuttuisivat häiritsevästi kansalaisten yksityiselämään. Vetoomus löytyy osoitteesta www.dataretentionisnosolution.com.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.