Mainos

Euroopassa jännitetään Kreikan vaalitulosta

Euroopassa odotetaan jännityksellä, meneekö Kreikan poliittinen kenttä aivan sekaisin tämänpäiväisissä parlamenttivaaleissa. Rahoitusjärjestelyistä EU:n ja valuuttarahasto IMF:n kanssa sopineiden perinteisten valtapuolueiden on ennustettu menettävän reilusti kannatustaan.

Pääpuolueet Uusi demokratia ja Pasok ovat toivoneet EU:n ja IMF:n antavan maalle hieman enemmän löysää säästötalkoissa. Monet vaalivoittoa odottavista pienistä puolueista sen sijaan viittaisivat aiemmille sopimuksille kintaalla.

– Demokratia palaa Kreikkaan kahden vuoden barbarian jälkeen, uhosi vasemmistolaisen Syriza-puolueen johtaja Alexis Tsipras.

Minkään puolueen ei uskota saavan enemmistöä parlamenttiin, ja hallitusneuvottelut saattavat ajautua lopulta umpikujaan. Sosialistista Pasokia johtavan Evangelos Venizelosin mukaan pelissä on Kreikan uuden hallituksen lisäksi myös maan eurojäsenyys.

Useissa kreikkalaislehdissä lainattiin viikonloppuna Saksan valtiovarainministeriä Wolfgang Schäublea, joka varoitti Kreikan "kantavan seuraukset", jos uusi hallitus rikkoo sopimuksia.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.