Mainos

Euroopan vappu äityi monin paikoin väkivaltaiseksi

Monessa Euroopan suurkaupungissa on juhlittu vappua mielenosoituksin ja marssein. Huono taloustilanne on saanut tuhannet kansalaiset kaduille osoittamaan suuttumustaan huonoon työllisyystilanteeseen ja huonoihin työoloihin.

Kreikassa Ateenassa tuhannet mielenosoittajat kokoontuivat parlamenttitalon eteen osoittamaan ärtymystään maan vaikeaa taloustilannetta vastaan.

Kreikan talous on ajautunut pahemman kerran kuralle, ja lainoittajat ovat jo aiemmin asettaneet hallitukselle tiukat ohjeet säästökuurista.

Poliisi onkin joutunut hajottamaan mellakoivia joukkoja niin kyynelkaasulla kuin rynnäköillä.

Myös Saksassa Berliinissä nuorisojoukot uhmasivat poliisia sulkemalla katuja.

Ranskassa ammattiliitot liputtivat työpaikkojen, palkkojen ja eläkkeiden puolesta. Moni ranskalainen vastustaa presidentti Nicolas Sarkozyn eläkeuudistusta, joka nostaisi eläkeiän yli 60 vuoteen

Turkin suurimmassa kaupungissa Istanbulissa yli 100 000-päinen joukkio kunnioitti kokoontumisellaan vuonna 1977 kuolleiden muistoa.

Vapunpäivänä 1977 aukiolla kuoli kymmeniä ihmisiä, kun tuntemattomat miehet avasivat siellä tulen ja vappujuhlijoiden joukossa puhkesi paniikki.

Aasiassa tanssittiin ja marssittiin

Vappu on saanut työväen liikkeelle monin paikoin myös Aasiassa. Huonot työolot ja surkea palkka ovat monen aasialaisen murhe, ja eri maiden hallitukset saivatkin kuulla kunniansa marsseilla.

Indonesiassa työntekijät marssivat rauhallisesti Jakartassa sijaitsevan presidentinpalatsin luo. Marssiin osallistui tuhansia puna- ja sinipaitaisia kansalaisia.

Samanlaiset murheet olivat myös taiwanilaisilla, joista monet olivat maalanneet kasvonsa punaiseksi osoituksena suuttumuksestaan huonoja työoloja kohtaan.

Eteläkorealaiset osoittivat mieltään pitkiä työpäiviä ja turvattomia työoloja vastaan.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.