Mainos

Euroopan unioni tuomitsee Kosovon serbien joukkomurhan

EU tuomitsee rikoksen ja kehottaa kaikkia Kosovon vihanpidon osapuolia pidättymään väkivallanteoista.

Serbien hautoja

EU sanoo, että väkivaltaisuuksia on jatkunut liian pitkään ja nyt on sovun aika. EU:n julkilausuman on antanut Suomen ulkoministeriö, koska Suomi on nyt EU:n puheenjohtajamaa.
Kosovosta löytyi eilen joukkosurman tapahtumapaikka, jossa oli 14:n serbiviljelijän ruumiit. Yhteensä 14 serbimaanviljelijää ammuttiin myöhään eilen illalla Kosovon keskiosissa sijaitsevassa kylässä, kertoo kansainvälisten Kfor-rauhanturvajoukkojen edustaja.

Sotilaat olivat kuulleet laukauksia ollessaan partiomatkalla noin kymmenen kilometrin päässä Pristinasta etelään. Brittijoukot haravoivat aluetta ja tiedottaja majuri Jan Joostenin mukaan joukot löysivät ruumiit kello yksitoista Suomen aikaa.

Murhat tapahtuivat kilometrin päässä Grackon kylästä lähellä Lipljanin kaupunkia. Joosten kertoi, että maanviljelijöistä 13
ammuttiin leikkuupuimurin viereen ja yksi ammuttiin traktoriinsa, joka oli 150 metrin päässä puimurista. Joostenin mukaan alue on suljettu, ruumiit kuljetettu Pristinan sairaalaan ja syyllisiä etsitään. Uhrien omaiset ovat Kfor-joukkojen suojeluksessa ja heidät viedään sairaalaan omaistensa tunnistusta varten. -Murhat ovat erityisen kauheita, kun niitä tapahtuu rauhan palatessa Kosovoon. Mutta emme voi antaa niiden toimia uusien verenvuodatuksien katalysaattorina. Vakuutamme, että syylliset tuodaan oikeuden eteen, sanoi Joosten.

Kfor-joukot ovat pidättäneet noin 200 paikallista ihmistä väkivaltaisten rikosten vuoksi. Suurin osa pidätetyistä on albaaneja, jotka ovat syyllistyneet murhiin, tuhopolttoihin tai Kosovoon jääneiden serbien ryöstelyyn.

Joukkomurha on verisin välikohtaus sen jälkeen, kun Naton johtamat KFOR-joukot asettuivat maakuntaan valvomaan rauhaa. Joukkojen ongelma on ollut maakunnassa kytevä koston kierre.

Eilen Jugoslavian joukkoja Kosovossa komentanut kenraali uhkasi, että Jugoslavian armeija palaa maakuntaan elleivät KFOR-joukot kykene turvaamaan rauhaa.
(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.