Mainos

Euroopan tulvat siirtymässä pohjoiseen

Tulvahuippu on ohitettu Prahassa, mutta vesimassat uhkaavat nyt Tshekin naapurimaata Slovakiaa. Slovakian pääkaupunkiin Bratislavaan on jo julistettu hätätila.

Kun Praha on juuri selvinnyt pahimmasta tulvahuipusta, mutaveden seuraava uhri on naapurimaa Slovakia ja sen pääkaupunki Bratislava. Bratislavaan on julistettu hätätila ja Devinin kaupunginosan asukkaita on evakuoitu, kun Tonavan pinta on noussut lähes kymmenen metriä normaalia korkeammalle.

Myös Saksassa Saksin osavaltiossa tulvavedet ovat edelleen huippukorkeuksissaan. Tulvahuipun odotetaan siirtyvät pahoin kärsineestä Dresdenistä kohti Elbe-joen alajuoksun kaupunkeja, kuten Dessauta ja Hampuria.
Saksan armeija evakuoi varhain aamulla osan Dresdenin sairaalan teho-osaston potilaista muihin kaupunkeihin.

Kaikkiaan Euroopan tulvissa on kuollut kymmeniä ihmisiä, ja taloudellisten vahinkojen lasketaan olevan miljardeja euroja. Tulvien aiheuttamia avustus- ja hätätoimia jouduttaneen jatkamaan viikkoja tai jopa kuukausia. Keski-Euroopan sateet näyttävät hellittäneen hieman, joten sään jatkuessa poutaisena pahimpien vahinkojen uskotaan jo syntyneen.

Pahiten tulvista ovat kärsineet Tshekki, Saksa, Venäjä, Itävalta, Slovakia ja Romania.Tulvia on ollut myös Espanjassa, Italiassa, Britanniassa, Kroatiassa ja Bulgariassa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

(Huomenta Suomi 15.08.2002)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.