Mainos

Euroopan sosialistijohtajat pohtivat työllisyyskysymystä

Britannian pääministeri Tony Blair avasi tänään Euroopan sosialististen pääministerien kokouksen Lontoossa. Pääministerien tarkoituksena on keskustella siitä, miten maanosan miljoonille työttömille saataisiin työtä.

Kokoukseen osallistuvat Britannian, Portugalin, Ranskan, Hollannin, Ruotsin, Tanskan, Itävallan ja Kreikan pääministerit. Suomesta on mukana pääministeri Paavo Lipponen. Kokousta isännöi Euroopan sosialidemokraattinen puolue (ESP). ESP on kattojärjestö, joka kokoaa yhteen Euroopan sosialistiset ja sosiaalidemokraattiset puolueet.

Työllistäminen on kokouksen asialistalla tärkeimmällä sijalla. Se on myös yksi Britannian työväenpuolueen keskeisimmistä tavoitteista, johon on pyritty työttömien ammattitaidon parantamisella. Britannian pääministerin Tony Blairin mukaan työllisyyden parantamiseksi tarvitaan kuitenkin myös pääoma- ja työvoimamarkkinoiden avautumista sekä kilpailun edistämistä keskeisillä markkinoilla.

Blair on vaatinut myös työmarkkinoiden jouston lisäämistä. Tämä sekä Blairin läheiset suhteet Yhdysvaltain presidenttiin Bill Clintoniin ovat kuitenkin herättäneet epäilyksiä muualla Euroopassa siitä, kuinka paljon brittiläisellä työväenpuolueella on yhteistä muiden sosialistipuolueiden kanssa. Blairin lehdistösihteerin mukaan Blair haluaa nyt murtaa nämä Euroopan sosialistijohtajien ennakkoluulot Britannian työväenpuolueen työvoimapolitiikkaa kohtaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.