Mainos

Euroopan sää: Välimerellä jopa 40 astetta, tulva katkaissut teitä Ruotsissa

Euroopan sää on jakautunut kahtia. Pohjois-, Länsi- ja Keski-Euroopassa säätä viilentää Suomeen asti ulottuva laaja matalapaine. Matalapaineen sateet ovat aiheuttaneet tulvia Ruotsissa. Espanjassa ja Kreikassa lämpötilat ovat paikoin 35-40 asteessa.

Skandinavian yllä oleva matalapaine pitää sään epävakaisena laajalla alueella. Matalapaine on aiheuttanut rankkoja sateita ja tulvia Ruotsin lounaisrannikolla Hallandissa. Aftonbladetin ja Dagens Nyheterin mukaan tulvat ovat haitanneet sekä auto- että junaliikennettä. Muun muassa E6-tie on ollut osittain veden vallassa. Getingessä kouluja on suljettu ja ihmisiä evakuoitu. Alueella varoitetaan edelleen rankoista sateista.

– Sademäärät ovat Ruotsin lounaisrannikolla suuria. Tuuli on käynyt lännestä ja sadekuuroja on kehittynyt lämpimän meren yllä. Rannikolla sadekuurot ovat voimistuneet edelleen, toteaa MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

Sama matalapaine tuo viileämpää ilmaa ja sadekuuroja aina Länsi- ja Keski-Eurooppaan asti.

– Lämpötilat ovat siellä suunnilleen samoissa lukemissa kuin meillä eli alle 20 asteessa esimerkiksi Isossa-Britanniassa, Pohjois-Ranskassa ja Saksassa.

Välimerellä sää on puolestaan hyvin aurinkoista ja lämmintä. Lämpötilat ovat yleisesti yli 30 asteessa. Espanjan Aurinkorannikolla ja Kreikassa voi olla jopa 40 astetta.

Suomen ja maailman säätietoja MTV:n sääsivustolla.

Katso videolta maailman sää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.