Mainos

Euroopan sää muuttumassa vaaralliseksi

Meteoalarm-sivusto on antanut varoituksia Keski- ja Etelä-Eurooppaa uhkaavien ennätyshelteiden vuoksi.

Euroopan sää on sääasiantuntijoiden Meteoalarm-sivuston mukaan muuttumassa vaaralliseksi.

Sivustolla on annettu toiseksi korkein eli oranssi säävaroitus Espanjaan, Italiaan ja Kreikkaan. Lisäksi harvinainen, korkeinta vaaratasoa ilmaiseva punainen varoitus on annettu Unkariin. Varoitukset koskevat poikkeuksellisen korkeaa lämpötilaa, joka on vallinnut Keski- ja Etelä-Euroopassa jo useampia päiviä.

Punainen vaarataso kuvaa hyvin vaarallista säätä. Sekä aineellisia että henkilövahinkoja on odotettavissa jopa laajalla alueella, ja sääolosuhteiden sekä vaaratason kehittymistä on syytä seurata.

Meteoalarm on eurooppalainen verkkosivusto, joka tiedottaa vaarallisista sääolosuhteista eri puolilla Eurooppaa. Suomen tietojen päivityksestä vastaa Ilmatieteen laitos.

Kaatosateistakin oranssi varoitustaso

Viime viikonloppuna myös Ruotsia ja Iso-Britanniaa uhanneet sateet nostivat vaaratason keltaiselle ja oranssille tasolle. Keltainen värikoodi merkitsee sitä, että vaarallinen sää on mahdollinen. Oranssilla värillä kuvataan sitä, että sää on vaarallinen ja ennustettu sääilmiö on epätavallinen. Sekä aineelliset että henkilövahingot ovat tällöin mahdollisia.

Suomen alueella Meteoalarm-sivustolla voi olla vaaratasoja maa-alueiden tuulesta ja ukkosesta, huonosta kelistä sekä metsäpaloista. Suunnitelmissa on laajentaa sääilmiöiden määrää kattamaan lähivuosina myös mm. rankkasateet ja helleaallot. Mukana on Suomen lisäksi 20 muuta Euroopan maata.

Ilmatieteen laitoksella on jatkuva valmius reagoida poikkeuksellisiin säätilanteisiin. Kaikki voimassa olevat varoitukset löytyvät Ilmatieteen laitoksen nettisivuilta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.